filmtips:) för allas

Här är några film tips:
.1. Moulin rouge... Handling:

Den unga poeten och författaren Christian (Ewan McGregor) reser från det tidiga 1900-talets London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nyfunna, och lika bohemiska vänner blir han efter en rad missförstånd presenterad för den undersköna kurtisanenn och glädjeflickan Satine, (Nicole Kidmann) stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge.

Christian blir vid deras första möte förälskad i den vackra kurtisanen, och Satine blir även hon, om än motvilligt, förtrollad av Christians sång och bryter därmed den gyllene regeln - att aldrig bli förälskad.

De unga älskande är tvungna att dölja sin kärlek, då Satine är bortlovad till den förmögne hertigen, som gör allt i sin makt för att med "ensamrätt" charmera kurtisanen med den ena romantiska supén efter den andra, men förgäves. Då hertigen även har hållhake på Harold Zidler, Moulin Rouge's ägare, i och med sina stora investeringar i den show som inom kort skall ha premiär på Moulin Rouge, komplicerar han de ungas kärlek ytterligare. Samtidigt hotar ännu en fara att slita Satine från sitt livs kärlek...
Värkligen ett måste att se!!! de här är en undebar musikal med romantiska härliga låtar!
p.s varning för gråtattacker!:)   

.2. miss secret agent... Handling:  

Gracie Hart (Sandra Bullock) är FBI:s grabbigaste agent. När en seriemördare hotar att slå till mot en skönhetstävling måste hon ställa upp som Fröken New Jersey för att kunna avslöja skurkarna. En särskild coach (Caine) måste få Gracie att uppträda som en dam till tävlingen.. en jätterolig film som ni säkert kommer gilla!

.3. Flightplan... handling:

Kyle Pratt är flygplansingenjör för Aalto Airlines och bordar ett plan från Berlin till New York med sin dotter Julia. En timme efter start upptäcker hon att hennes dotter är försvunnen och börjar leta efter henne. När hon frågar flygvärdinnorna säger de att hennes dotter inte ens finns med på passagerarförteckningen.

De allmänna utrymmena söks igenom men kaptenen ger inte tillstånd att söka lastutrymmet eftersom någon kan skadas om planet plötsligt girar eller flyger i en luftgrop. Besättningen börjar misstänka att Pratt har psykiska problem på grund av makens bortgång nyligen och bara tror att dottern följde med ombord. Medan besättningen blir allt mer skeptisk blir Pratt alltmer desperat. Denna film är jättespännande! alla ni som gillar thrillers kommer garanterat gilla denna

.4. The grudge... handlig: Karen är en amerikansk utbytesstudent som bor i Tokyo. Hon får uppdrag att vårda en gammal sjuk kvinna i hennes hem sedan kvinnans förra vårdare bara har försvunnit. Men det visar sig att vårdaren ligger död på vinden. Och ingen har hittat henne. När Karen kommer hem till kvinnan, som bor i ett gammalt hus i utkanten av staden, hittar hon henne i en oförklarlig trans. Och Karen kan höra något rumstera i husets övervåning. Den fruktansvärda förbannelse som legat dold i husets gamla väggar har väckts till liv. En kvinna och ett barn som blivit mördade av maken för länge sedan spökar i huset, och om man besöker huset så vilar förbannelsen över den personen. Det visar sig ha blivit Karen och de skonar ingen... Den här filmen är till för dem som gillar skräckisar som man hoppar till hela tiden och skricker på har sätt den med kompisar och vi hördes genom hela huset!

.5. Dodge Ball.... handling: Handling

Gymägaren Peter La Fleur (Vince Vaughn) håller på att försättas i konkurs när hans stamkunder föreslår att de borde ställa upp i en spökbollsturnering där prispengarna skulle kunna rädda situationen. När Le Fleurs onda konkurrent White Goodman (Ben Stiller) får reda på detta ställer han också upp i turneringen - med ett lag bestående av världens bästa spökbollsspelare. Den här är för de som gillar kommedier den är jätterolig specielt ben stiller

.6. Matrix.... Handling:

Handling

Filmen handlar om datorhackern Thomas A. Anderson alias Neo, som får veta sanningen om den värld han länge trott det varit något suspekt med; världen mänskligheten lever i är en datorsimulation kallad "Matrix". Han blir frånkopplad från systemet genom hjälp av Morpheus och hans besättning. Matrix är en simulation av en värld där människorna lever normala liv, men ovetande som slavar i den riktiga världen utanför, då maskinerna använder människorna som biologiska batterier. Den riktiga världen är grå och dyster där maskinerna har fördrivit de fria människorna från Jordens yta och mänskligheten bor i grottor under Jorden.

Neo hjälper Morpheus att bekämpa maskinerna inuti Matrix. Men han möter motstånd ifrån Agenterna, däribland Agent Smith, som är ett vaktprogram i Matrix som letar upp abnormaliteter inuti Matrix och eliminerar dem.
Den här filmen är en serie på tre filmer.. De här filmerna är för de som gillar Science fiction och Action... Gillade de här filmerna fast jag inte brukar kolla på science fiction ett helt klart bra film val!:)

///hoppas ni gillade filmtipsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0